Sök paketresa & flyg

Paketresa
Endast Flyg

Nationalparken Kornati

Nationalparken Kornati

Inkl: Båttur t/r, egentid på ön, lunch, lincenserad guide (engelsktalande)

Förmodligen den säregnaste gruppen av öar, holmar och skär vid Adriatiska kusten i Kroatien är just Kornati öarna. Kornati anses också vara den tätaste skärgården i hela Medelhavet. Även om definitionen av ö är lite suddig anser man att Kornati består av 150 öar som ligger på ett 320 km² stort område. Ungefär två tredjedelar av dessa, alltså 89 öar på 220 km² tillhör Nationalparken Kornati som utnämndes år 1980.

Men alla dessa siffror säger ingenting om den unika skönheten som man hittar i nationalparken Kornati. Öarna här ser inte ut som typiska medelhavs öar. Med tall, gran, pinjeträd, med rosmarin och lavendel som växer runt omkring. Landskapet på Kornati bjuder på en utsikt över steniga öar med lite grönska här och där. Det är svårt att låta bli att beundra dom stora klipporna som verkar växa rakt upp från havets yta och undra hur naturen har lyckats med att få dem att se ut som avskurna i rät vinkel.

Vår båtresa börjar på morgonen från marinan. Vi når nationalparkens område efter några timmars båtfärd. Båten seglar fram från ö till ö tills vi kommer till en otroligt vacker vik. Där går vi iland och får fri tid för en tur genom nationalparken och dess klippor. Sedan finns det tid för sol och bad på en av öarna. Du får uppleva en minst sagt annorlunda utsikt på den här turen och den kommer säkert att stanna länge i minnet. Efter turen går man tillbaka till båten och då blir det lunchdags i naturparken Telascica.

Det kristallklara blå-gröna havsvattnet, det rika livet under havsytan och 25 stränder är bara några detaljer från viken Telascica som är den bäst skyddade naturhamnen i hela Adriatiska havet. Efter den fria tiden på ön seglar båten tillbaka till marinan och runt kl. 18:00 stiger vi iland på fastlandet.

 

OBS! Denna utflykt kan endast bokas på plats av våra reseledare då utflykten är mycket väderberoende.