Sök paketresa & flyg

Paketresa
Flyg

Villa Gabi/ Zadar***

I Villa Gabi bor du bekvämt med en kort promenad till den härliga stranden som är omgiven av mysiga tavernor och barer. Huset är beläget i en lugn och charmant del av Zadar i lilla turistorten Diklo med närhet till Zadars centrum.

Mer om staden Zadar

Mitt i gränslandet mellan Dalmatien och Kvarnerbukten ligger Zadar, en av landets mest charmerande städer. Staden hade både ett stort utbud för kultur- och naturintresserade såväl som för barnfamiljen. 
För den kulturintresserade kan vi rekommendera Zadars gamla stad, som i sig är ett museum med inslag från många viktiga epoker i historien. Zadar grundades ca 400 f. Kr. Redan de gamla grekerna uppskattade Zadars skyddade läge, omgivet av hav, höga berg och skärgården. Gamla delen av staden är omgärdad av en stadsmur med torn och portar från den tid då Zadar var en viktig del av Republiken Venedig. Innanför stadsmuren finns ett torg med fem brunnar som under turkarnas belägring på 1500-talet försåg staden med dricksvatten. Zadar har vidare åtskilliga monument från romersk tid och ett flertal medeltida kyrkor och palats. Andra platser som är värda ett besök är det välkända guld- och silver museet samt den imponerande St. Donat-kyrkan.I Zadar finns världens första orgel som spelas med hjälp av havets vågor. Orgeln är ett arkitektoniskt mästerverk som integrerats i en nybyggd pir för större båtar närheten till Zadars gamla stad. Vågor trycker in luft i orgelpiporna som beroende på vågornas energiinnehåll (storlek) och hastighet spelar 7 olika ackord av 5 olika toner, till synes helt slumpmässigt. Havsorgeln är en av Zadars populäraste mötesplatser. Zadars geografiska läge gör att det är en perfekt bas för utflykter till naturreservat i skärgården och på land. Scandjet erbjuder ett flertal organiserade utflykter med båt och buss, men man kan också utforska området genom att boka hyrbil.

 

Utflykter

I ett land med tusen öar, enastående kustremsa och spännande natur finns mycket att upptäcka och uppleva för den nyfikne och äventyrslystne. Vi har därför ett brett urval av utflykter runt om i Kroatien som innefattar besök på nationalparker, adrenalinkickar som rafting, historiefyllda stadsvandringar och upplysande vinprovningar på gårdar hos det inhemska folket. Här följer information om respektive utflykt. Följ med oss och upplev Kroatien!

Zadar stadsrundtur

Upplev en fantastisk mix av kultur, gammal och ny historia i staden Zadar. Vi kommer att få lyssna till ljuvliga toner från havsorgeln som spelar för alla som vill lyssna. Pampiga katedraler och kyrkor besöker vi också längs vår vandring. Läs mer...

Nationalparken Krka och Etnoland

Nationalparken Krka är känd för sin förtrollande natur med lummiga skogar, sagolika vattenfall och sjöar. Parken är belägen i centrala Dalmatien några kilometer nordost om staden Sibenik. Det är lätt att ta sig dit antingen med buss eller med båt. Läs mer...

Nationalparken Krka och Vidrovaca

Nationalparken Krka är känd för sin förtrollande natur med lummiga skogar, sagolika vattenfall och sjöar. Parken är belägen i centrala Dalmatien några kilometer nordost om staden Sibenik. Det är lätt att ta sig dit antingen med buss eller med båt. Läs mer...

Nationalparken Kornati

I den centrala delen av Kroatiens kustlinje befinner sig en fantastisk ö-grupp vid namn Kornati. En stor del av dessa öar utgör nationalparken som består av en mängd öar och holmar omringade av kristallklart vatten med rikt djurliv under ytan. Läs mer...

Smaker av Kroatien

Reser man till Kroatien, är det ett måste att ta del av det Kroatiska köket och landets fantastiska drycker. Traditionell mat i kombination med rik kroatisk dryckeshistoria, en oförglömlig kombination. Läs mer... 


Fakta om boendet

Lägenheterna

Villa Gabi har 7 tvårumslägenheter för 2-4 personer med ett sovrum, vardagsrum med bäddsoffa samt köksdel. Alla lägenheter har luftkonditionering, Internet, kyl, frys, mikrovågsugn, TV, säkerhetsbox, tvättmaskin, strykjärn och hårfön. Dessutom har varje lägenhet balkong eller terass med utemöbler.

Bad

400 meter från huset finner du vackra lättillgängliga kiselstenstränder.

Måltider

Ingår ej.

Barnrabatter

Vid bokning av Villa Gabi, erhålls ej barnrabatt då man bokar rum och lägenhet till ett fast pris vilket delas upp på antal resenärer och sängplatser.

Övrigt


Slutstädning samt duschhanddukar och sänglinnen ingår. Byten av handdukar och sänglinnen sker oftast inte under vistelsen. Badhanddukar till stranden ingår ej.
Bekräftelse skickas till kund direkt vid bokning av paketresa. Dock har Scandjet på sig 48 timmar under vardagar samt 72 timmar under helg och röda dagar att bekräfta boendet då fullbokningar kan ske och alternativa boenden erbjuds. Vid fullbokat meddelas detta via mail med förslag på annat boende.

Sevärdheter

Hälsning till Solen

"Hälsning till Solen" är en konstinstallation som består av 300 glasplattor som ligger i en 22 meters cirkel. När solen går ner, får man se ett unikt ljusspel som föreställer kommunikation med naturen.

Havsorgeln

Havsorgeln är ett alldeles unikt "instrument“ som byggdes år 2005. Orgeln "spelas“ med hjälp av havets vågor, de slås mot ett system av 35 rör inbyggda i och under trappor som går ner mot havet. Man kan höra sju ackord som består av fem toner och det är endast vågornas styrka och tempo som bestämmer vad ni kommer att få höra. En fantastisk samling av toner som ger er magnifik konsert.

St. Donats kyrka

St. Donats kyrka från 900-talet är en av Kroatiens äldsta kyrkor. St. Donat kyrkan byggdes ovanför ett gammalt romerskt tempel. Detta syns bland annat på kyrkans grund, som består av avhuggna romerska pelare. På senare tid har området runt kyrkan grävts upp och flera romerska bostäder och artefakter har hittats.

St. Anastasias katedral

Katedralen byggdes under 1100-1200-talet och är Dalmatiens största katedral.

Kalelarga

Kalelarga är en av de mest kända gatorna i staden och den utgjorde en av två huvudgator i romerska Zadar.

De fem brunnarna

De fem brunnarna är ett torg som kännetecknas av fem brunnar i utspridda över torget där stadens vatten sedan medeltiden förvarades. Idag är torget ett populärt promenadstråk speciellt då den ligger i anslutning till stadens gamla försvarsmurar.

Väder