Sök paketresa & flyg

Paketresa
Endast Flyg

ASHTANGA YOGA KARLSTAD

Välkommen att vara med på en yoga resa till Losinj, hälsans ö i vackra Kroatien. Nivån passar både dig som är ny till yoga och du som har erfarenhet. Under ledning av Anette guidas du lugnt och tryggt genom Ashtanga- och Yin yoga, meditation och andningsövningar.

Yogapassen kommer att hållas inomhus och utomhus på terrassen vid havet. Du kommer att få praktisera Ashtanga yoga och Yin yogan. Att känna på hur det är att utöva tystnad och Mindfulness under en måltid, vandra och att diskutera yogans filosofi. Temat och den röda tråden under veckan är Yoga Sutras av Patanjali ”Ashtanga yogans åttafaldiga väg”. Vi utforskar hur den uråldriga texten kan appliceras i yogan och i vårt dagliga liv.

Ashtanga yoga är en dynamisk yogaform.  Det som utmärker Ashtanga yoga är positionen, den ljudliga andningen och blickfokuset. Allt i syfte att rena kroppen, nervsystemet och sinnet. Positionerna utförs i en förutbestämd ordning, som pärlor på ett halsband där varje rörelse binds ihop med nästa genom andningen.

Yin yoga är en lugn meditativ yogaform som utförs genom att du sitter stilla i olika positioner 3-5 minuter. Detta i syfte att belasta den djupt liggande bindväven mellan ben, leder och ligament för att öka rörligheten främst i höfter, bäcken och nedre delen av ryggen.  I positionerna praktiserar du medveten närvaro, observerar vad som händer i kroppen, fysiskt och mentalt och tränar kroppen att slappna av.

Program under veckan
06.30 – 08.30 Ashtanga yoga ledd klass och Mysore
08.30 – 10.00 Frukost
10.00 – 16.00 Egen tid för lunch, promenader, sol och bad
16.00 – 17.00 Yin yoga
17.00 – 18.00 Filosofi eller teknikpass
19.00 – 21.00 Middag
21.00 – 21.30 Meditation

Observera att programmet kan komma att ändras.

Om Anette Höljö Polleryd
Anette är grundare av Ashtanga Yoga Karlstad. Hon har praktiserat yoga regelbundet sedan 2000 och undervisat sedan 2002.

Anettes praktiserar och undervisar i Ashtanga yoga, Yin yoga och meditation. Hon fortbildar sig regelbundet hos såväl nationella som internationella yogalärare. Bland annat Petri Räisenen, John Scott, Richard Freeman, Lino Miele, Olle Bengtström, Maria Boox, Sharath Jois, David Keil m fl. Hon varit ett par gånger i Indien och praktiserat för Saraswati Jois och Vinay Kumar. Efter att ha deltagit i retreat i tystnad med Sarah Powers, fick meditation ett större utrymme i hennes liv. Hon har även deltagit i 10 dagars Vipassana retreat enligt Goenka och praktiserar regelbundet den formen.

Anette är personalvetare i botten och taktil massör. Hon har arbetat inom flera olika branscher och har lång erfarenhet av personlig utveckling. ”Min första upplevelse av yoga var känslan när jag landade i kroppen. Jag flyttade fokus från att vara fylld av tankar till att känna. Yoga gör mig glad, lugn och tillfreds med livet.”

Resans pris 9 890 kr 23 – 30 maj 2017

I resan ingår flyg, transfer, fyrstjärnigt hotell vid havet, del i dubbelrum med park vy och balkong, halvpension (frukostbuffé och middagsbuffé/middag), dryck ingår inte i priset, AC, trådlöst internet och 2 yogapass per dag + meditation och andningsövningar.

Vill du ha eget boende så tillkommer 1540kr

Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig.

Saknar du en rumskamrat? Maila johanna.jansson@scandjet.se så hjälper vi dig att finna någon att bo med.


Anette Höljö Polleryd, 070-735 32 44, info@ayk.se, www.ashtangayogakarlstad.se

Status:
Resor kommer inom kort

Om hotell Punta

Losinj är en ö som ligger i den kroatiska övärlden en bit söder om den stora halvön Istrien. Till ön Losinj kommer man med flyg till Rijeka vidare med buss och båt via ön Krk. Losinj kallas för ”Hälsans Ö” för luftens välgörande och läkande egenskaper.

Ön har ett milt klimat med vintergrön vegetation. Det finns växter som myrten, stenek, lagerblad och tallskogar. Ö har ca 2600 soltimmar och en genomsnittlig sommartemperatur på 24 grader. Det är lätt att vandra runt ön antingen på de anlagda promenadstråken ca 220 km längs vattnet eller i skogen.

Vi ska bo på det fyrstjärniga hotellet Punta som ligger på en höjd ett stenkast från den charmiga byn Veli Losinj. Byn Veli Losinj är mycket liten men otroligt pittoresk fiskeby med småbåtshamn som sträcker sig lång upp i byn. Här finns flera restauranger längs hamnen, caféer, livsmedelsaffär och fiskhandel.

På Losinj badar du från anlagda badterrasser eller badvikar med stora klippor. På ön finns en liten stad, Mali Losinj samt flera mindre byar. Den charmigaste av alla är Veli Losinj som ligger ett stenkast från vårt hotell Punta.

Hotell Punta är ett trevligt 4-stjärnigt hotell med stora bekväma, fräscha rum. Hotellet ligger på en grön platå vid havet med vacker utsikt över havet och staden Veli Losinjs hamn.

Hotellet har en inomhuspool med uppvärmt havsvatten, jacuzzi, bubbelpool, massageduschar, finsk bastu, vanlig bastu och gym. Det finns även en fin SPA-avdelning där du kan boka massage och olika skönhetsbehandlingar (ingår inte i priset). 

Utomhus finns det ett gym, saltvattenpooler varav en 50 meters bassäng, inbjudande och badvänliga klippor, plana ytor för solbad med parasoller och solstolar. Du kan hyra cyklar, tennisbanor, eller klättra på en konstgjord vägg (ingår inte i priset).

Varje rum har egen dusch eller badkar med park vy och balkong. I rummen finns luftkonditionering, telefon, satellit TV, internet, minibar, säkerhetsskåp, morgonrock, tofflor, hårtorkare, samt badväska med badhanddukar. Det finns trådlöst internet på hela hotellet.

Restaurangen Levante på hotellet har ett stort utbud av olika inhemska som såväl internationella delikatesser med ett urval av goda viner. Har du speciella krav är personalen hjälpsam oavsett om det handlar om vegetarisk meny eller matintolerans. I loungebaren Stilla Lounge baren serveras uppfriskande drinkar. Poolbaren Luna erbjuder också snacks och mat och på stranden kan man få en uppfriskning på Fruitland. Med utsikt över Veli Losinj ligger hotellets a la carte restaurang Punta där vi kommer att äta hälften av våra måltider.

I resan ingår flyg, transfer, fyrstjärnigt hotell vid havet, del i dubbelrum med park vy och balkong, halvpension (frukostbuffé och middag), dryck ingår inte i priset, AC, trådlöst internet och 2 yogapass per dag + meditation och andningsövningar.