Sök paketresa & flyg

Paketresa
Endast Flyg

Rovinj

Välkommen till staden som verkligen menar det

Det finns tiotusentals resmål där man verkligen känner sig som turist.
Sedan finns det platser som Rovinj.
Där känner man sig som gäst.

Den kroatiska gästfriheten är absolut inte begränsad till Rovinj, utan gäller i hela landet och på alla Scandjets resmål. Visst är man här som turist, men till skillnad från många typiska turistmål slipper man känna sig som en vandrande kassako med bara ett syfte.

Läs mer om Rovinj >>

Status:
Resor kommer inom kort

Väder och temperatur

Läs mer om Rovinj

Rovinj är ingen stor stad, men långt ifrån någon håla. Med 15 000 invånare har man en mängd attraktioner att erbjuda sina besökare: nöjen, kultur, matupplevelser, historia och stränder med vatten klart som kristall. Rovinj har också vacker arkitektur som skvallrar om långa perioder under både italienskt och österrikiskt styre.


Staden kallas för ”en av de mest pittoreska städerna i Medelhavet”, och det är svårt att argumentera emot.

Här samsas historien med nutiden. Den mäktiga Santa Eufemiakyrkan är en sevärdhet med anor, liksom stadsmuseet laddat med gammal konst av hög klass. Men här finns också ett rikt utbud av klubbar där unga människor dansar sig genom natten.

Rovinj är perfekt för dig som gillar att promenera runt och insupa. Stadskärnan är anpassad för fotgängare snarare än bilister. De större hotellen ligger söder om stadskärnan, cirka en kvart till fots. Här är också utmärkt att cykla, och det finns många uthyrare som erbjuder både vanliga hojar och mountainbikes till bra priser.

Gamla stan i Rovinj är en pärla, och huvudgatan Grisia bör man inte missa – särskilt inte om man uppskattar konst, design och konsthantverk. Här ligger gallerierna som på ett radband. Att shoppa i Kroatien är för det mesta billigare än i Sverige. Prisbilden i Rovinj ligger dock aningen högre än i övriga landet

På inköpslistan: tryffel, olivolja, grappa, konst och vin.

När magen gör sig påmind är Rovinj snabb att svara. Oavsett om man vill ha enkel streetfood eller mer kvalificerad kulinarisk konst är det närmast omöjligt att inte hitta rätt.

Vid Valdibora ligger en fin marknad där man enkelt plockar ihop en minnesvärd picknick med nybakat bröd, prima charkuterier och gott lokalt vin. De bästa – eller åtminstone de mysigaste – restaurangerna ligger i gränderna där det börjar gå uppför från havet räknat. Fisk, grill, lasagne och annan pasta, skaldjur, tryffel, pannacotta – det är bara att välja och vraka. På samma sätt som du själv avgör om det är en kväll för att sitta ute eller inne.

Det finns även gott om uteställen för den som vill avnjuta solnedgången, särskilt vid marinan nere i hamnen. Här finns många små och stora uteserveringar.

Stränderna i och runt Rovinj består mestadels av klippor eller grus, inne i stan kan man bada och sola på fina klippor och platåer. Strax söder om staden ligger skogsområdet Punta Corrente ut sig med en lång grusstrand och flera mindre. Man kan också bada på öarna Sveta Katarina och Crveni Otok dit man tar sig med båt.

På stadens egen hemsida lyfter man fram något som kanske inte är en vanlig turistattraktion, nämligen ”dental tourism” där flera kliniker erbjuder kvalificerad tandvård till mycket bra priser.

Då blir det ännu lättare att besvara lokalbefolkningens välkomnande leenden.

Hotell

Hotel Eden

Hotel Eden

****
Hotell Eden är beläget i en oas av den 100-åriga parkskogen i Rovinj. Eden omges av lummig växtligheten och har utsikt över den vackra stranden. Hotellet erbjuder många...
Resort Amarin

Resort Amarin

***
Lägenhetshotell nära havet! På Amarin Resort väljer ni det som passar bäst – lägenhet för 2-6 personer eller dubbelrum endast för 2 personer. Samtliga bo...