Sök paketresa & flyg

Paketresa
Endast Flyg

Sibenik

SIBENIK – ännu en av Kroatiens alla vackra platser!

Denna Adriatiska havets pärla, belägen vid Krka-flodens vackra delta och en av de mest skyddade naturhamnarna, är centrum för denna turistregion.  Och det är väl inte undra på… här finns rik historia och kultur, nationalparker och fantastiskt vacker natur, restauranger, affärer. Utanför Sibenik finns skärgården som är fenomenal att uppleva med ca 240 öar, holmar och skär. Njut av bad i det turkosa vattnet, så klart att du kan se ner till botten.

I den gamla vackra stadsdelen kan du flanera bland gamla hus och smala gränder med gott om uteserveringar och små butiker på nästan varje gata. Besök den magnifika S:t Jakobkatedralen som finns med på UNESCOs världsarvslista liksom de mäktiga försvarsborgarna som skyddar staden.

Lite utanför Sibenik ligger den berömda nationalparken Krka som är känd för de förtrollande vattenfallen, det rika fågellivet och klostret som ligger på en ö. Här kan man vandra, cykla och även åka båt vissa sträckor. Missa inte heller Kornati, den andra fantastiska nationalparken som består av 89 öar – som ofta beskrivs som ett nautiskt paradis.

Sibenik erbjuder ett stort utbud för shopping, t.ex. i fina gallerian Juraj Dalmatinac, muséer, konstgallerier. Den goda maten i denna region ligger till viss del nära det italienska köket som avnjutes i någon av alla restauranger och uteserveringar i mysiga miljöer. Bad och lek för hela familjen i Solaris Aqupark. Med mera…

Så …oavsett om man kommer för sol och bad, naturupplevelser som är något alldeles extra, kultur eller party är Sibenik ett alldeles utmärkt semestermål!

SOLARIS BEACH RESORT
Vi är glada att presentera detta fantastiska resort! Här har vi valt ut tre av de totalt fem fina hotellen, alla med modernt och bekvämt boende i fantastisk miljö med alla tänkbara faciliteter;
Hotel Ivan
Hotel Jure
Hotel Andrija.
 
Solaris Resort är bl.a. känt för sina fem stränder med olika teman på den 4 km länga kuststräckan, vilka alla har belönats av kroatiska turistrådet för det stora utbudet av aktiviteter och faciliteter. Du kanske väljer den underbara sandstranden mitt i området ena dagen, för att nästa dag ta dig till den mindre havsviken Solaris Spa med klappersten i det kristallklara vattnet. Och för barnfamiljen finns Solaris Family Beach, liksom det roliga och populära Solaris Aquapark med aktiviteter för barn i olika åldrar.
 
På området finns flera restauranger, var och en med sina egna specialiteter på à la cartemenyn och här finns till och med ett speciellt ’efterrätsställe’ med glass och olika sötsaker. Du äter och dricker gott morgon, middag och kväll..
 
Missa inte Ethno Village där man återskapat en dalmatisk gammal by med små charmiga stenhus, kullerstensgator, tavernor. Här visar man gamla dalmatiska traditioner och levnadssätt och serverar goda traditionellt lagade rätter med råvaror från lokala producenter och det lokalt producerade vinet. Mycket sevärt, intressant och charmigt.
 
På Solaris Resorts Wellness och Spa erbjuds många olika behandlingar för både kropp och knopp. Här finns flera pooler, varav två med havsvatten, finsk bastu (!), turkisk hammam och bastu med ljusterapi.
 
Alldeles i närheten, 6 km utanför Solaris, ligger Sibenik stad med flera historiska sevärdheter, utflykter, shopping, mysiga restauranger och barer samt berömda nationalparkerna Krka och Kornati.
 
VÄLKOMMEN

Status:
Resor kommer inom kort

Väder och temperatur

Hotell

Hotel Ivan

Hotel Ivan

****
HOTELL IVAN – Solaris Resort   Hotell Ivan är en mycket modern och högklassig anläggning. Rummen är modernt och bekvämt inredda och här vill vi bl.a. gärn...
Hotel Jure

Hotel Jure

****
HOTEL JURE – Solaris Resort   Detta är ännu ett av de 5 hotellen på Solaris Resort. Rummen är fräscha och bekväma med balkong, AC, tv och minibar och badrum m...
Hotel Andrija

Hotel Andrija

****
HOTELL ANDRIJA – Solaris Resort   Ett härligt och roligt familjehotell – här är barnen VIP! Redan vid ankomsten till Andrija hälsas barn och föräldrar v&...