Sök paketresa & flyg

Paketresa
Flyg

Split stadsrundtur

Split stadsrundtur

Inkl. busstransfer t/r till Split centrum med licencerad guide (svensk eller engelsktalande). Halvdagsutflykt.

Bussfärden tar dig till Split, den näst största staden i Kroatien, den centrala hamnen på denna sida av Adriatiska havet, den över 1700 år gamla staden som är med på UNESCO:s Världsarvslista.

Tillsammans med vår guide får du en tur genom historia, från antikens tid och år 305 då den romerska kejsaren Diocletianus flyttade in i palatset fram till nutid och det moderna livet som blomstrar på de urgamla stengatorna.

Palatsets källare, Guld porten, torget Peristil är bara några punkter som du får besöka under denna unika historieresa. Att promenera på gator och torg som är över 1700 år gamla, genom det största och bäst bevarade monumentet från sena antiken i hela världen är en upplevelse utöver det vanliga.

Efter den guidade turen får du ledig tid som du kan utnyttja för att försöka bearbeta alla intryck och information som du har fått, att äta en ordentlig lunch på någon av de många restaurangerna i den unika omgivningen, eller att bara ta en snabb munsbit och sedan gå på en shoppingrunda i de många butiker som ligger i de urgamla stenhusen.

Ett besök till Split blir säkert en långvarigt minne.